Over Brul Schilderwerken

 

Buiten en binnen

Duurzaam buiten schilderwerk is onmisbaar. Het beschermt de onderdelen van uw woning. Zo zullen uw houten kozijnen door goed schilderwerk minder snel houtrot vertonen en langer meegaan.

Goede bescherming is dus een prominente functie van buitenschilderwerk, maar het oog wil natuurlijk ook wat! De buitenkant van uw woning is het eerste wat mensen van uw huis zien. Afbladderende verf, scheuren in uw schilderwerk of verkleurde onderdelen dragen niet bij aan een goede indruk. Buiten en/of binnen schilderwerk geeft uw pand niet alleen uitstraling, maar beschermt ook tegen slijtage van het materiaal en vocht en schimmel.

 

Kleuradvies

Het kiezen van de juiste kleuren is vaak een lastig onderdeel. Er zijn vele factoren waar rekening mee moet worden gehouden bij een kleuradvies, denk hierbij bijvoorbeeld aan de lichtinval, de locatie/ligging, de bouwmaterialen en natuurlijk ook uw eigen ervaring. Door één of meerderen kleuren op de juiste manier toe te passen ontstaat er een harmonieus geheel. Gaat uw voorkeur uit naar warme kleuren of koele tinten? Wilt u de ruimte groter laten lijken? Elke kleur heeft zijn specifieke eigenschappen die een uitwerking hebben op ons, mensen.

Op een rij:

  • alle voorkomende schilderwerkzaamheden
  • kleuradvies
  • monumentaal schilderwerk
  • diverse wandafwerkingen
  • houtrotrenovatie
  • renovatie schilderwerk

 

Prijsopgave

Brul Schilderwerken wil graag eens bij u langs komen om een geheel vrijblijvende, en passende prijsopgave te maken.

BTW-VERLAGING : geen 21% BTW maar slechts 9% BTW voor woningen ouder dan 1 jaar.

Schilderwerk is volgens de algemene regels onderworpen aan het BTW-tarief van 21%.

Het begrip 'woning' mag daarbij ruim worden opgevat. Het gaat dus om alles wat tot een persoonlijk verblijf dient. Dus van villa tot boerderij en van bungalow tot appartement. Maar ook de tijdelijk onbewoonde woning, de tot woning verbouwde garage, de studentenkamer, de aanleunwoning, de opdracht van een vereniging van eigenaars voor onderhoud aan de gemeenschappelijke ruimten van een flat en ook de tweede woning e.d. vallen onder het lage tarief.
Wordt een woonhuis tevens als kantoor gebruikt (bijv. de praktijkwoning van de huisarts, tandarts, architect) dan is verdedigbaar dat eveneens het lage tarief van toepassing is, mits meer dan 50% van de woning daadwerkelijk als woning wordt gebruikt. Bepalend is dus het feitelijke (beoogde) gebruik van het grootste deel van het betreffende pand.

Het verlaagde tarief geldt alleen bij voldoende ouderdom van de woning. Om te beoordelen of een woning al dan niet ouder is dan 1 jaar, is officieel bepalend de begindatum van het bouwjaar van de woning volgens de gemeentelijke administratie ingevolge de Wet Waardering Onroerende Zaken.
In de praktijk wordt de ouderdom dus bepaald door het eerste feitelijke gebruik.

 

Vraag een offerte op

Brulschilderwerken.nl maakt gebruik va functionele- en analytische cookes. In Google Analytics wordt uw IP adres geanonimiseerd. Door de site te gebruiken, verklaartu akkord te gaan met onze privacy verklaring.

Akkoord