Telefoon : 06 415 297 42
11.4°C Wind: ZZW 2 Bft

Over Brul Schilderwerken

- alle voorkomende schilderwerkzaamheden
- kleuradvies
- monumentaal schilderwerk
- diverse wandafwerkingen
- houtrotrenovatie
- glas
- renovatie schilderwerk


Oer Biologisch afbreekbare lijnolieverf

Bijzondere panden zijn aansprekend vanwege hun unieke karakter. Door de geschiedenis die erin leeft en de details - zowel aan de binnenzijde als de buitenzijde - waar aandacht en vakmanschap uit spreekt. Het behouden van dit unieke karakter vraagt om de juiste materialen. Zo ook in verf.

Daarom heeft Wijzonol OER lijnolieverf ontwikkeld. Gebaseerd op traditionele familiereceptuur, aangepast aan de eisen van deze tijd, voor de bescherming en verfraaiing van panden met karakter.

Met OER lijnolieverf geef je naast een langdurige bescherming ook de authentieke kwaststreep weer terug aan het schilderwerk.

Bekijk de OER verf website van Wijzonol

 

Prijzen

Brul Schilderwerken wil graag eens bij u langs komen om een geheel vrijblijvende, en passende prijsopgave te maken.

BTW-VERLAGING : geen 21% BTW maar slechts 6% BTW voor woningen ouder dan 2 jaar.

Schilderwerk is volgens de algemene regels onderworpen aan het BTW-tarief van 21%.

Het begrip 'woning' mag daarbij ruim worden opgevat. Het gaat dus om alles wat tot een persoonlijk verblijf dient. Dus van villa tot boerderij en van bungalow tot appartement. Maar ook de tijdelijk onbewoonde woning, de tot woning verbouwde garage, de studentenkamer, de aanleunwoning, de opdracht van een vereniging van eigenaars voor onderhoud aan de gemeenschappelijke ruimten van een flat en ook de tweede woning e.d. vallen onder het lage tarief.
Wordt een woonhuis tevens als kantoor gebruikt (bijv. de praktijkwoning van de huisarts, tandarts, architect) dan is verdedigbaar dat eveneens het lage tarief van toepassing is, mits meer dan 50% van de woning daadwerkelijk als woning wordt gebruikt. Bepalend is dus het feitelijke (beoogde) gebruik van het grootste deel van het betreffende pand.

Het verlaagde tarief geldt alleen bij voldoende ouderdom van de woning. Om te beoordelen of een woning al dan niet ouder is dan 2 jaar, is officieel bepalend de begindatum van het bouwjaar van de woning volgens de gemeentelijke administratie ingevolge de Wet Waardering Onroerende Zaken.
In de praktijk wordt de ouderdom dus bepaald door het eerste feitelijke gebruik.

Contact

nr